Polikistik Over Sendromu Nedir, Beslenme Tedavisi Nasıl Olmalı?

Polikistik Over Sendromu Nedir, Beslenme Tedavisi Nasıl Olmalı  PCOS yani Polikistik Over Sendromu, genetik ve çevresel faktörlerle kadınlarda görülen hormonal bir bozukluktur...   Âdet düzensizliği veya adet görememe,  Aşırı tüylenme,  Sivilcelerde artış,  Gebe kalamama,  Obezite (özellikle abdominal obezite),  Yumurtalıklarda çok sayıda kist oluşumu gibi belirtilerle kendini gösterebilir.  PCOS zamanla Tip 2 diyabet, insülin direnci ve obezite gibi rahatsızlıklar görülebilir. Bu yüzden PCOS'lu bireyler beslenme planına dikkat etmeli.  Peki PCOS’lu Bireyler Nasıl Beslenmeli   Aşırı kilolu PCOS’lu kadınlarda yüzde 5’lik bir kilo kaybının âdet döngülerini ve yumurtlamayı düzeltebileceğini çalışmalarla görülmüştür. Dolayısıyla öncelikle kilo artışı kontrol altına alınmalı.   Lif tüketimine dikkat edilmeli sebze-meyve, kurubaklagil tüketmeye özen gösterilmeli.   Aşırı yağlı besinlerden kaçınılmalı. Özellikle çikolata gibi kompleks besinlere dikkat edilmeli.   Karbonhidrat içeren besinler ile süt, yoğurt kefir vs... beraber alınması kan şekerini dengede kalmasını sağlar.   İnsülin metabolizması için mutlaka düzenli egzersiz yapılmalı.  Soğan ve Sarımsak gibi Antiinflamatuar Besinlerden Destek Alın  PCOS vücutta düşük dereceli inflamasyona neden olabilmektedir. Bu durumda antiinflamatuar olan soğan, sarımsak, ananas, zerdeçal, zencefil gibi besinleri beslenmenize eklemeniz oldukça faydalıdır.  Hormonlarınız İçin Omega 3  Omega 3 üreme hormonlarını ve organları için oldukça önemli bir yağ asitidir. Haftada 2 kez tüketeceğiniz soğuk su balıklarından olan somon ile omega 3 ihtiyacınızın bir kısmını karşılayabilirsiniz.


Polikistik Over Sendromu Nedir, Beslenme Tedavisi Nasıl Olmalı

PCOS yani Polikistik Over Sendromu, genetik ve çevresel faktörlerle kadınlarda görülen hormonal bir bozukluktur...

* Âdet düzensizliği veya adet görememe,
* Aşırı tüylenme,
* Sivilcelerde artış,
* Gebe kalamama,
* Obezite (özellikle abdominal obezite),
* Yumurtalıklarda çok sayıda kist oluşumu gibi belirtilerle kendini gösterebilir.

PCOS zamanla Tip 2 diyabet, insülin direnci ve obezite gibi rahatsızlıklar görülebilir. Bu yüzden PCOS'lu bireyler beslenme planına dikkat etmeli.

Peki PCOS’lu Bireyler Nasıl Beslenmeli

* Aşırı kilolu PCOS’lu kadınlarda yüzde 5’lik bir kilo kaybının âdet döngülerini ve yumurtlamayı düzeltebileceğini çalışmalarla görülmüştür. Dolayısıyla öncelikle kilo artışı kontrol altına alınmalı.

* Lif tüketimine dikkat edilmeli sebze-meyve, kurubaklagil tüketmeye özen gösterilmeli.

* Aşırı yağlı besinlerden kaçınılmalı. Özellikle çikolata gibi kompleks besinlere dikkat edilmeli.

* Karbonhidrat içeren besinler ile süt, yoğurt kefir vs... beraber alınması kan şekerini dengede kalmasını sağlar.

* İnsülin metabolizması için mutlaka düzenli egzersiz yapılmalı.

Soğan ve Sarımsak gibi Antiinflamatuar Besinlerden Destek Alın

PCOS vücutta düşük dereceli inflamasyona neden olabilmektedir. Bu durumda antiinflamatuar olan soğan, sarımsak, ananas, zerdeçal, zencefil gibi besinleri beslenmenize eklemeniz oldukça faydalıdır.

Hormonlarınız İçin Omega 3

Omega 3 üreme hormonlarını ve organları için oldukça önemli bir yağ asitidir. Haftada 2 kez tüketeceğiniz soğuk su balıklarından olan somon ile omega 3 ihtiyacınızın bir kısmını karşılayabilirsiniz.

Omega 3 Complex ==>> https://youtu.be/b2gsLNo8jt0

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cinsel Sorunu Olanlar Masaj Yaptırsın !

Tantra Yoni Lingam Masajı | Bursa Masör | Bursa Masaj | Bursa Refleksoloji ~ 0543 325 46 12

Erotik Masaj İle Büyülü Bir Dokunuş