Selülitsiz Bir Yaz Mümkün!

Selülitsiz Bir Yaz Mümkün!


Selülitsiz Bir Yaz Mümkün!

Yaz aylarına girerken kadınların önemli problemlerinden biri olan selülitlerden kurtulmak için pek çok yollara başvurulur.

Her şartta unutulmamalıdır ki bunun için doğru yöntemler ve uygulamalar tercih edilerek başarı elde edilebilir. Öyle ki selülitin evresine göre müdahale şekli ve tedavisi de değişir. Yıllardır selülit için bir çok yöntem  uygulandı, ancak yazık ki tek tip tedavilerde  istenilen pürüzsüz cilt efektini kazandırmada yeterli sonuç elde edilememektedir. Selülit sorununu gidermede izlenecek yol kombine  tedaviler  uygulanması olmalıdır. Medikal Estetik Uzmanı Dr. Nihat Dik, selülit sorununu gidermek için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

Estetik bir sorun olduğu düşünülen selülit aslında oluştuğu bölgede kan dolaşımını engellediği için varis, damar tıkanıklığı, kronik ağrılar, kan dolaşımı bozukluğuna bağlı cilt hastalıklarına yol açan, kas ve kemik dokusunun kanlanmasına neden olan bir hastalık çeşididir. Selülit, deri altı dokuda biriken yağdır, bu yağ dokusuna bağlı olarak bölgede sıvı birikir, biriken sıvılar o bölgede dolaşımı yavaşlattığı için daha fazla yağ birikmesine yol açar ve böylece kısır döngüye girer. Yani estetik bir sorun olmanın ötesinde bir metabolizma problemi ve bir cilt rahatsızlığı olarak da kabul edilmelidir. Peki özellikle havaların ısınmasıyla birlikte daha da rahatsız eder hale gelen, zamanla portakal kabuğu görünümüne kadar ilerleyen bu yapının oluşmasında neler etken? Yüksek kalorili beslenme düzeni, su tüketiminin azaltılması, hareketsiz yaşam tarzı, hormonal faktörler gibi bir çok etken dokuların lenfatik atılımını bozarak, hem toksin birikimi hem de  kullanılamayan yağ hücrelerinin çevresinde ödem oluşumuna zemin hazırlar.

Kimlerde selülit olur?

Ayrıca selülit, 14 yaşından itibaren, özellikle de ergenlik çağında hormonların çalışmaya başlamasıyla birlikte ortaya çıkıyor. Selülitte birinci risk faktörü kadın olmak. İkinci faktör ise genetik faktörler. Etnik faktörler de selülitte rol oynuyor. Akdeniz ırkında, baseni daha geniş olan kadınlarda daha fazla selülit oluşma riski var. spor yapmayan, hareket etmeyen, statik hayatları olan ve beslenme alışkanlığı kötü olanlarda da görülüyor.

Selülitten kurtulma yöntemleri

Selülit
her ne sebeple  ve hangi dönemde  oluşursa olusun uzmanlar kombine tedaviler uyguluyor ve maksimum başarı elde ediyor.Bunlardan  kısaca bahsetmemiz gerekirse: hekimlerin uyguladığı en etkin tedavi ayaklarından biri “Selülit mezoterapisi“. Bu tedavinin  amacı kan ve lenf dolaşımını düzenlemek, fazla yağların parçalanmasını sağlamak, böylece selülitli dokuyu ortadan kaldırmaktır. İşlem yapılırken çok ince iğnelerle ,derinin orta tabakasına yönelik hazırlanan selülit ilaç kokteylleri enjekte ediliyor. Seans sıklıkları selülitlerin yoğunluk düzeyi doğrultusunda düzenleniyor.

Selülitli dokunun ikinci tedavi ayağı “Karboksi terapi“. Haftada bir uygulanan seans aralıkları olan bu uygulamada çok küçük bir iğne yardımı ile cilt içi veya cilt altına karbondioksit gazının verilmesi işlemine dayanıyor. Karbondioksit gazının enjeksiyonu, dokulardaki yağların erimesini ve tüketimini hızlandırıyor, doku oksijenlenmesini harekete geçirerek selülitli bölgedeki dolaşımı ve cilt elastikiyetini artırıyor.

Üçüncü yöntem ise “Kavitasyon, lenf drenajı ve vakumterapi”. Hepsinin ayrı ayrı farklı uygulama protokolleri olmakla birlikte tek kalemde ele alabiliriz. Kavitasyon uygulamasında 40 KHz frekansındaki ultrasonik dalgalar yağ hücreleri arasında hava baloncukları oluşturuyor ve bu baloncuklar patlarken yağ hücrelerinin zar yapısını bozuyor. Yağ dokusundaki hücre sayı ve hacmi azalırken herhangi bir acı hissedilmiyor, pürüzlü alanlarda yüksek oranda düzelme sağlanıyor.

Lenf drenajı lokal zayıflama ve vücut sıkılaştırma programlarında, sonucun kalite ve kalıcılığını arttırmak için uygulanan bir tedavi yöntemi sayılıyor. Ayak parmak uçlarından bele kadar uygulanan yoğun bir masaj tekniğine dayalı sistemin en önemli özelliği, vücutta lokal fazlalık ve selülite yol açan ödem ve toksinlerin atılmasını ve dolaşım sisteminin düzenlenmesini sağlamasıdır. Son derece dinlendirici ve rahatlatıcı bir masaj etkisi de yapıyor.

Vakumterapi, deri ve deri altı dokulara negatif basınç uygulanması ile selülitin oluşumunda etkili olan fibröz bantları, yapışık oldukları yağ hücrelerinden ayırarak etkinlik gösteriyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tantra Yoni Lingam Masajı | Bursa Masör | Bursa Masaj | Bursa Refleksoloji ~ 0543 325 46 12

Dokunma Sanatı Tantra Masajı | Bursa Masör | Bursa Masaj | Bursa Refleksoloji ~ 0543 325 46 12

Tantra Masajı | Bursa Masör | Bursa Masaj | Bursa Refleksoloji ~ 0543 325 46 12