Sülük Tedavisi Nasıl Yapılır? Sülük Nelere İyi Gelir? Sülük Faydaları Nelerdir? Sülük Şişlik Yaparmı?
Sülük Tedavisi Nasıl Yapılır? Sülük Nelere İyi Gelir? Sülük Faydaları Nelerdir? Sülük Şişlik Yaparmı?
Sülükler cilde yapışarak kan emen ince ve uzun yaratıklardır ve yaşamlarını devamı için kanla beslenirler. İnsanların vücutlarına konduklarında kan emmeye başlarlar. Sülük deriyi ısırdığında sülüğün tükürüğünde bulunan 100'ün üzerindeki madde deriye salınır.
Genellikle, bataklıklarda, derelerde ve orman bölgelerinde yaşarlar.
Sülük tedavisi binbir derde deva bir yöntemdir; vücuttaki iltihabı söker, cilt problemlerine iyi gelir, varise şifadır, ağrıları dindirir… Sülükler tarafından emilen kan; vücuttaki biriken hastalıklara sebep olan bir çeşit kirli kandır.
Sülük tedavisi son yılların en popüler araştırma konularından biridir ve çoğu tıbbi ve geleneksel tedavide kullanılmaya başlanmıştır.
Sülük Tedavisinin Faydaları Nelerdir?
* Zihinsel ve fiziksel olarak rahatlamaya yardımcı olur.
* Kan dolaşımını hızlandırır, kan akışını rahatlatır.
* Vücuttaki iltihabı söker ve enfeksiyonları giderir.
* Kireçlenmeyi %80 oranına kadar azaltır.
* Vücuttaki ağrıları dindirir.
* Kandaki toksinleri atar ve kanda pıhtılaşmayı azaltıp kan dolaşımına yardım eder.
* Vücuttaki dokuları yeniler.
* Cilt problemlerine iyi gelir.
* Beyin hücrelerini canlandırıp sinir hücrelerini iyileştirir.
* Alzheimer gibi akıl hastalıklarına karşı iyi gelir.
* Kalp krizi geçirme riskini azaltır.
* Bacak ülserini iyileştirir.
* Ciltteki kırmızılıkları giderir.
* Varise doğal şifadır.
* Sindirim sistemini ve hafızayı geliştirir.
* Eklemleri güçlendirip, iltihabı sökerek hareket kabiliyetini arttırır.
* Kulak çınlaması, göz hastalıkları, dişeti iltihabı gibi hastalıkları iyileştirir.
* Cinsel gücü artırır (Kan akışını ve beyin fonksiyonlarını geliştirir.
Sülük Tedavisi Nasıl Yapılır?
* Tok karnına sülük uygulaması pek makbul değildir. İdeal olan 2-3 saatlik bir açlık gereklidir.
* Sülük tedavisinden 1-2 gün öncesi et süt vb protein içeren gıdaların alınmaması daha iyi olur.
* Vücudun belli yerlerine konan sülükler, vücuttaki kanı emmeye başlarlar. Kan emilirken, vücutta faydalı enzimler ve bileşikler etkili şekilde çalışacaktır.
* Sülükler tarafından emilen vücudunuz, kanlı kanlı gözükebilir. Sülük işlemi uygulandıktan sonra buralarda kanama devam edeceğinden pamukla bandaj yapılır. Kanın akması 24 saat sürebilir.
Sülük tedavisi, vücudu kirlerden arındırmak için etkili bir doğal yoldur. Bu yöntem, kanın temizlenmesi vazifesi görür ve vücudunuzdan toksinlerin atılmasına yardım eder. Bu tedavi boyunca, sülükler vücudunuza ayrı ayrı konur. Sülükler, kirli kanı emerlerken, kan dolaşımında faydalı olan belli enzimleri çalıştırırlar. Bu yöntem, yıllardır vücutta biriken zararlı toksinleri vücuttan atarken, kanı tamamıyla temizler. Sülüğün salgılayıp kanımıza verdiği destekleyici enzimlerin vücutta girişiyle kanda yararlı bileşikler açığa çıkar ve bu bileşikler de bağışıklık sistemini güçlendirip, vücudun dayanaklılığını arttırır. Bu tedavi aynı zamanda kan pıhtılaşmasını yok edip kan akışını yeniler.
Saç Dökülmesi İçin Sülük Tedavisi
Kellik/saç dökülmesi, hem kadınların hem de erkeklerin yaşadığı, her gün yüzlerce saçın kafa derisinden düştüğü çok yaygın bir saç problemidir. Sülük tedavisi saç dökülmesi ve kellik için çok yararlı bir tedavi yöntemi olabilir. Bu yöntemle, saç kökündeki kan akışı hızlanır saç kökünün beslenip saç uzaması hızlanır. Bu yöntem aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir. Kafa derisinde kan akışının hızlanmasıyla, gerekli enzimler deride toplanır ve yeniden saç çıkışını hızlandırır. Bu yüzden, sülük tedavisi saçları dökülen kadın ve erkekler için oldukça tavsiye edilen bir tedavi yöntemidir. Sülük tedavisi ayrıca saçtaki beyazlamayı durdurur.
Varisler İçin Sülük Tedavisi
Sülük tedavisi, varis rahatsızlığı olan hastalar için de oldukça etkili bir yöntemdir. Bacak damarlarının genişlemesi sonucu oluşan varisler halk arasında çok yaygın görülen rahatsızlıklardandır. Damarlardaki artan basınç sonucunda kapaklarda oluşan zarar sonucunda meydana gelir. Bir diğer deyişle, varisli bacaklarda, damarlarda ayaklardan üst gövdeye doğru akan kanın akışı zorlaşır. Sülük tedavisi bacaktaki damarların kan akışını hızlandırır ve aynı zamanda bacaktaki ödemi atmaya yardımcıdır.
Cilt Problemleri İçin Sülük Tedavisi
Sülük tedavisi, birçok cilt probleminin iyileşmesinde oldukça yararlı olabilir. Egzama, sedef gibi rahatsızlıkları gözle görülebilir oranda iyileştirir. Bu tedavi cilt enfeksiyonları için de uygulanabilir. Sülük tedavisinde, ilk ısırmada sülükler sadece pis kanı emer. Temiz kan vücutta kalır. Bu işlem vücudun enfeksiyonlara sebep olan toksinlerden arınmasına yardım eder ve kan arındırılması görevi görür. Sülüklerin salyası, hiyalünoridaz denen madde sebebiyle anti bakteriyeldir. Bu da bakterileri azaltarak, cildi enfeksiyonlara karşı korur. Bu tedavi, selülit, siyatik (kalça sinirlerinin iltihabı), zona, diyabetik yaralar, kabarıklıklar, apseler için de etkilidir.
Vücuttaki İltihaplanmalar İçin Sülük Tedavisi
İltihaptan kaynaklı hastalıkların tümü, vücudun herhangi bir tarafına zarar verebilir. Bunu çözmek için sülük tedavisi etkili olacaktır. Sülük, kirli kanı emerken, sülüğün salyaları vücuttaki iltihabı geçirecektir. O yüzden, sindirim sistemi iltihaplanmaları, hepatit, pankreatit gibi tüm iltihaplanma çeşitleri sülük tedavisiyle iyileştirilebilir.
Eklem Ağrıları İçin Sülük Tedavisi
Eklem ağrıları birçok insan için şiddetli bir rahatsızlıktır. Bu ağrı, bir şeyleri taşırken veya yürürken kullanılan eklemlerde ağrı sonucu fark edilir. Bu sorunu çözmek için sülük tedavisi uygulanabilir, çünkü sülük salyası içerdiği bileşikler sayesinde iltihapları azaltıcı, eklem ağrılarını gidericidir.
Sülük Tedavisinin Yan Etkileri
* Acı/Kaşıntı; sülük ısırıklarından kaynaklı acı (bu acı 1 ila 5 dakika arası sürer ve sülükten çıkan enzimlerin kan dolaşımına geçişinden sonra acı bu acı yok olacaktır.)
* Tedaviden sonra kanama 1 ila 48 saat arası sürebilir.( Panik yapmayın. Kanı akışkan yapan enzimlerden dolayı bu çok normaldir. Su tüketimini arttırın.)
* Isırılan yerlerde kaşıntı ve şişlik (sülükten çıkan enzim ciltte kaşıntı yapabilir)
* Yara izi: Sülükler hastadan hastaya farklılık gösteren geçici yara izlerine sebep olabilir.
* Alerji: Bazı bünyelerde, sülükler tarafından vücuda giren enzimler alerjiye sebep olabilir.
Sülük Tedavisi Sonrası Beslenme
Sülükten sonra, tahıllı gıdalar, mercimek, aşırı tatlı, aşırı tuzlu veya ekşi tür gıdalar tüketilmemesi gereklidir.
Yorumlar
Yorum Gönder