Pozitif Enerjileri Uyandıran Ayurvedik Meme Doku Masajı ve 6 Faydası
Pozitif Enerjileri Uyandıran Ayurvedik Meme Doku Masajı ve 6 Faydası
Memeler kadın bedeninin en duyarlı bölgesidir. Kadın bedenin tüm yaratıcı ve pozitif enerjisi bu bölge etrafında toplanmıştır. Memelere konsantre olmak ve onlarla çalışmak kadını mutlu, kendine güvenli, tüm bedenindeki ve varlığındaki tatlılığı hisseder hale getirir.
Zihinsel ve duygusal seviyede depresyon, kalp kırıklığı ve anksiyeteyi önler. Yaşamdan eksiksiz tat almanızı sağlar.
Aynı zamanda kadınlığınızla olan bağlantınızı güçlendirip hem kendinize hem de hayatınızdaki herkese karşı daha şefkatli ve sevgi dolu olmanıza yardımcı olur. Hayata pozitiflik, sevgi dolu ilişkiler ve yaratıcılık katar. Memeler bedenin pozitif kutbunu oluşturan birer anten gibidir. Yaşamın güzelliğini ve tatlılığını memeler yoluyla kendinize çekmeyi öğrenebilirsiniz.
1. Ayurvedik Meme Doku Masajı; boyun, kollar, koltukaltları, göğüs, meme ve karın bölgesine uyguladığı dokunuşlarla lenfleri harekete geçirerek boşaltımı yeniden sağlar.
Bedendeki toksinleri toplayıp sistemi temizlemekle görevli olan lenf bezlerinin çoğu üst gövdede bulunmaktadır. Lenf sistemi, kardiyovasküler sistemden farklı olarak kanallarda akışı sağlamak için harekete daha çok ihtiyaç duyar. Hâlbuki beden hareket etmese de kalp atar ve kan damarlarda dolaşabilir. Lenf sisteminin temizlik yapabilmesi için vücudun hareket etmesi gerekir. Modern yaşamın getirdikleri ile hareketsizleşen bedenlerimiz toksinlerin atımında zorlanmaktadır. Hele ki besinlerdeki suniliği düşünecek olursak toksin miktarı artmakta, sistem boşaltmaya yetişememektedir. Bu durumda lenf bezleri şişer ve tıkanır.
2. Meme dokusunun büyük bir yüzdesi yağ tabakasından oluşmaktadır. Bu masaj bu bölgedeki kan akışını hızlandırarak meme dokusunun oksijenlenmesine ve temizlenmesine yardımcı olur.
Yağ dokusun ekstra yoğunlukta toksin tutma özelliği vardır. Bu iki faydasından dolayı meme dokusunda fibro kistik yapı oluşumunu engeller, var olan fibro kistlerin küçülüp kaybolmasını destekler. Bu nedenlerden dolayı meme kanserine karşı, doğal ve etkili bir yöntemdir. En iyi tedavi önlemdir!
3. Kadın memesi ile rahim ve yumurtalıklar bağlantılıdır. Meme dokusuna yapılan şefkatli dokunuşlar yumurtalıkları uyararak östrojen ve progesteron isimli kadınlık hormonlarının salgılanmasını sağlar.
Bu sayede hormonal dengesizliğe veya eksikliğe bağlı menstrual düzensizlik, az veya çok kanama, erken menopoz, polikistik over sendromu, depresyon veya anksiyete, infertilite, aşırı sıkıntılı menopoz gibi durumlarda sentetik hormon hapı veya iğnesi kullanmak yerine, doğal bir çözüm alternatifi olarak öne çıkar.
4. Meme kanseri tedavisi görmüş kadınlarda, lenflerin kemoterapide alınan ilaçların etkisini daha kısa sürede atmasına yardımcı olur.
Ameliyat sonrası şefkatli ve yumuşak dokunuşlarla psikolojik olarak da yıpranmış kadınların memeleri, bedenleri, kadınlıkları ile kurdukları ilişkiyi yeniden yumuşatır.
5. Emziren annelerin hormonlarını dengeleyerek ve dinlenmelerine imkan vererek süt üretimini artırır.
Uzun zamandır bebek emzirmekten dolayı yabancılaşma yaşadıkları memelerinin yeniden kendilerine ait olduğunu hissederek sadece anne değil aynı zamanda güzel birer kadın olduklarını hissetmelerini sağlar.
6. Doğası gereği enerjetik anlamda kalp açıcı bir masajdır. Anksiyete, depresyon, panik atak, nefes darlığı, göğüste sıkışma durumlarına iyi gelir.
Peki, kimler Ayurvedik Meme Doku Masajı’ndan faydalanabilir?
* Bedenine ve sağlığına önem veren bütün kadınlar
* Emziren anneler
* Aşırı ağrılı, düzensiz, az veya çok kanamalı menstruasyon yaşayan kadınlar
* Polikistik Over Sendromu olan kadınlar
* Stres ve travmaya dayalı erken menopoz yaşayan kadınlar
* Aşırı sıkıntılı menopoza geçiş yaşayanlar
* Menopozda düşük hormonlar nedeniyle farklı sıkıntılara maruz kalan kadınlar (osteoporoz, kardiyo-vasküler rahatsızlıklar vb.)
* Ailesinden meme kanseri vakası olan ve doğal yöntemlerle önlem almak isteyen kadınlar
* Meme kanseri tedavisi olmuş, rehabilitasyon sürecinin tamamlanmasından sonra 6 ay geçmiş kadınlar.
Yorumlar
Yorum Gönder